Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

08 - 28/06/2015

Galeria

W czasie finałowego koncertu tegorocznej, 25. edycji Malty dziękowaliśmy osobom, które wywarły szczególny wpływ na obecny kształt festiwalu [zobacz listę laureatów Neonów Malty]. Dzisiaj Bronisław Komorowski, Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, wręczył Krzyże Kawalerskie Orderu Odrodzenia Polski Grażynie Kulczyk oraz Karolowi Działoszyńskiemu – Fundatorom Fundacji Malta. Grażyna Kulczyk, Członkini Rady Fundacji, zainicjowała program Stary Browar Nowy Taniec, którego czerwcowa odsłona od 10 lat stanowi istotną część programu Malta Festival Poznań. Karol Działoszyński przewodniczy Radzie Fundacji Malta i jest jedną z kluczowych postaci wspierających działania organizacyjne i programowe festiwalu od czasów jego powstania w 1991 roku. Oboje w swojej szerokiej aktywności zawodowej łączą świat sztuki i biznesu.

Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski otrzymał także Jan A. P. Kaczmarek. Gratulujemy i cieszymy się, że Malta ma takich Przyjaciół!

Powrót do informacji prasowych